Monnaie.nl

Lampdirect voor led verlichting

ledlampenEn toen was er licht. Een aantal eeuwen geleden werden de eerste lampen bedacht en ontworpen en sindsdien kunnen we eigenlijk niet meer zonder verlichting. Waren het eerst nog kaarsen en fakkels die de boel verlichtte, tegenwoordig gebeurt dat dus vrijwel altijd met lampen. Van de ‘normale’ lamp tot led verlichting.

De ontwikkeling van de lamp

De eerste lamp was een voorwerp dat voor ons weinig meer weg heeft van een lamp. Een grote peer met daarin een mechanisme dat zorgde voor licht. De ontwikkeling van de lamp ging echter snel en binnen no-time werd de lamp een kleinere peer, zoals wij die kennen. Aangesloten op het elektrische net deed zo’n lamp het uitstekend. Over de levensduur van een lamp in die tijd durf ik niet zoveel te zeggen, maar neem maar van mij aan dat de levensduur alleen maar langer geworden is.

Van normale lamp naar spaarlamp

Steeds meer werd duidelijk dat de lamp niet echt goed voor het milieu was. Hier werd een oplossing op verzonnen in de vorm van een spaarlamp. Spaarlampen lijken van de buitenkant niet anders dan de normale peertjes, maar van binnen is er een wezenlijk verschil. Door het mechanisme aan de binnenzijde gaat de spaarlamp een stuk langer mee. Dit is dus beter voor het milieu.

Een andere vorm: tl verlichting

Naast de ontwikkeling van het ‘peertje’, ontstond er ook tl verlichting. Deze verlichting wordt nog vaak gebruikt in ruimtes van bijvoorbeeld de overheid. Ga maar eens na in een bibliotheek bijvoorbeeld of een gemeentehuis. Daarnaast vind je tl verlichting ook in bijvoorbeeld winkelcentra of grote bedrijfshallen. Ook in uw eigen huis is er ongetwijfeld een voorbeeld te vinden. Heeft u bijvoorbeeld geen klein tl buisje in uw keuken hangen als keukenlampje?

Een nieuwe ontwikkeling

Sinds ruim vijf jaar is er een nieuwe lamp bij. Deze lamp valt onder de noemen led verlichting. Led verlichting is verlichting die nog energiezuiniger is en weer volgens een ander principe werkt. Het licht uit een led lamp heeft vaak een bepaalde sterkte, die andere lampen niet hebben. Led verlichting wordt steeds meer toegepast in de wereld. Veel nieuwe auto’s maken bijvoorbeeld gebruik van led lampen. Dit is aan de ene kant dus beter voor het milieu, maar aan de andere kant is de verlichting ook beter voor de verkeersveiligheid.

Handige adresjes

Na deze korte geschiedenis over onze lampen, is het wel aardig om wat handige adresjes te hebben voor de aanschaf van lampen. In elke plaats is er wel een winkel waar je lampen kunt kopen. Is het niet een lichtspeciaalzaak, dan is het wel de supermarkt waar je lampen kunt kopen. Maar ook online kunt u lampen aanschaffen. Wat te denken van www.lampdirect.nl/led-lampen/? Op www.lampdirect.nl/led-lampen/ tref je een groot aanbod aan bijvoorbeeld led lampen. Daarbij is www.lampdirect.nl/led-lampen/ één van de goedkoopste aanbieders van Nederland. Dat komt doordat het bedrijf achter www.lampdirect.nl/led-lampen/ geen rekening hoeft te houden met bijvoorbeeld huurkosten voor een pand. Voor grote hoeveelheden lampen bent u bij www.lampdirect.nl/led-lampen/ relatief weinig geld kwijt. Ondervindt het zelf en surf naar www.lampdirect.nl/led-lampen/.

 

Comments are disabled